שבת

מדרסים בשבת

  • י"ב ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב.
קניתי מדרסים חדשים לנעליים ואני אמור בתקופת ההסתגלות להשתמש בהם ביום הראשון שעה בשני שעתיים וכן הלאה. אני מניח שאין מניעה בשבת אבל העניין הוא שבדרך כלל בשבת אני אוהב להיות בבית בלי נעליים ולנוח ואם אני אאלץ לנעול נעליים זה ירגיש לי כמו יום חול. מה כבודו ממליץ לעשות?

תשובה

שלום וברכה

שאלה שכבר עברה זמנה כנראה.

לגופו של עניין נראה שלא היה חשש של עובדין דחול. מצד שני גם לא היתה אמורה להיות בעיה לוותר על יום אחד בהסתגלות.