חברה והשקפה

למחוק את העבר

  • כ"ה אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום לך כבוד הרב, אני קודם כל אתחיל בתודה ענקית על העזרה שלך בשאלה הקודמת שלי ואתה באותה שניה שראיתי את התשובה החיובית אני ישר בכיתי מאושר שיש לי עוד הזדמנות לחזור בתשובה, אבל עכשיו כל הדברים הרעים שעשיתי בעבר תקועים לי בראש ואני שוב פעם מגיעה לאותו מצב שאני לא אוכלת היום כלום, מחר אני יתייעץ אם סבתא שלי וידבר איתה כי לפעמים שיש לי שאלות לגביי היהדות אז אני פונה לסבתא וסבא שלי והם ממש עוזרים לי, ואני יודעת שאני לא יכולה למחוק את העבר ומה שקרה קרה אבל קשה לי מאוד להתמודד אם זה וזה דברים שקשה לי להתפטר מהם ויש מקרה אחד שזה היה ביסודי שהייתי נורא קטנה ועשיתי טעות

תשובה

שלום וברכה

העבר נמחק אוטומטית כאשר את חוזרת בתשובה. אין לך לדאוג כלל, אסור לך לצום ואת חייבת לאכול ולשתות כרגיל. בעז"ה תעלי מעלה מעלה ביראת שמיים טהורה.