חברה והשקפה

שאלות רבות

  • כ"ד אדר ב' התשפ"ב

שאלה

1. האם אפשר לומר אמן אחרי ,עושה שלום" בברכת המזון?
2. האם אפשר לומר לבחור שאני נפגשת איתו בפגישה השנייה שאני שמחה לראות אותו בנוסף אשאל אם אפשר להחמיא לאישיות של הבחור למשל שרואים שיש לו מידות טובות וכו' או שאסור?
3. אם קורה שעשו הבדלה בבית ועדיין לא עשיתי ברכת המזון האם לא אומרים רצה בברכת המזון? בדיעבד מותר לנהוג כך?.
4. אם אני מכינה קרם דורדוארנט העשוי מאבקת סודה וקונפלור ושמן שהם לא כשרים לפסח האם ניתן להשתמש בדודוראנט בפסח או אסור?
5. אם אומרים לי מחמאה על האישיות אסור להודות אלא לומר שאין בי מידות כאלה ? אני תמיד מסתבכת כי אמרו לי שאסור להודות במידה טובה שיש בי כי זה נראה כיוהרא ואם אין בי את המידה הזאת אז זה גם שקר ?
6. כל השמלות כלה כמעט שיש בשוק הן צמודות באזור הבטן האם ניתן ללבוש שמלת כלה בחופה ללא כיסוי מעל?
7. האם מותר להחמיא לגוי על הבן שלו או אסור או רק כששואלים אותי? (עובדת במעון שיש שם ילד גוי)
8. האם יש איסור ייחוד עם 2 נשים וגבר אחד וכן להפך אישה אחת ושני גברים? והאם בשביל לבטל את הייחוד צריך כמה תנאים כמו חלון פתוח ודלת פתוחה או שצריך רק תנאי אחד כדי לבטל את הייחוד?
9. האם יש איסור ייחוד במונית?
10. מה צריך לקבל על עצמינו בעקבות מותו של הרב קניייבסקי?
11. איך אפשר לדעת אם לנשמה שנפטרת טוב למעלה בשמיים?
12. אם אני אתיופית והשידוך שלי הוא אתיופי שעבר גיור לחומרא ואני לא עשיתי אסור לנו להתחתן כי אני לא עברתי גיור?
13. איך אפשר להרגיש יראת שמיים?

תשובה

שלום וברכה

1. כן.

2. אפשרי.

3. לא אומרים רצה לאחר הבדלה. יש להעדיף לברך לפני הבדלה.

4. מותר.

5. מותר להודות במידות טובות שיש לך, יש לחייך בצניעות ולהמשיך.

6. לא כל כך הבנתי.

7. כששואל יש לענות וגם בכללי מאחר ואת עובדת עבורו מותר לומר לו דברים טובים על הבן שלו.

8. דלת פתוחה מבטלת את הייחוד.

9. לא. מלבד אם נוסעים בלילה במקום שקט.

10. כל אחד להתחזק במה שהוא יכול.

11. אי אפשר לדעת. ככל שעושים מעשים טובים לעילוי נשמתם כך בוודאי הנשמה מתעלה עוד ועוד.

12. מה איכפת לך לעבור גיור לחומרא? אם הגבר שאת בעז"ה תינשאי לו רוצה בכך, תעשי זאת. מרן הגר"ע יוסף זצ"ל סבר שאין צורך בכך אולם הרוצה בכך, למה לא?

13. לפי הנראה ממכתבך את יראת שמים שמקפידה על שמירת המצוות והמשיכי ללמוד מוסר והלכה ולקיים את מה שאת לומדת ותזכי לעלות עוד ועוד.