תפילה וברכות

תפילת בוקר

  • כ"ה אדר ב' התשפ"ב

שאלה

היי
יש לנו מניין מאוד קטן בבית הכנסת בקושי 10 . הבעיה שהתפילה ממש מוקדם ב 0520 ושעה משיכיר בשעון הקיץ היא בערך 0649.
אני גם כהן יחיד בבית הכנסת . השאלה שלי האם עדיף ללכת למניין בבית הכנסת יותר מאוחר בשביל הנחת התפילין וציצית שיש אור ?
זה מניין מוקדם של פועלים אני לא עובד מוקדם אבל הולך כי זה הבית הכנסת הכי קרוב וגם יש שם בקושי מניין . השאלה אם זה בסדר להניח בלי ברכה בשעות כאלה מוקדמות שאני כביכול לא אנוס ויכול ללכת להתפלל במקום אחר ? תודה

תשובה

שלום וברכה

אין להתפלל לפני הנץ במקום שאפשר להתפלל מהנץ ואילך.

מצווה גדולה להשלים להם מנין אבל לא להתפלל איתם אלא ללמוד ולקרוא תהילים ואחר כך להתפלל בנץ או לאחריו.