תפילה וברכות

תפילת העמידה

  • כ"ב אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום רב, התחלתי לקרוא את ברכות השחר בבוקר לאחר אמירת מודה אני ונטילת ידיים, רציתי לשאול לגבי הברכה האחרונה, תפילת העמידה. החלק האחרון שאמורים לקרוא בראש חודש ובחול המועד בלבד, לפי הבנתי לא קוראים אותו ביום יום רק בראש חודש ובחול המועד, אשמח אם תוכל לומר לי מאיזה מילה עד איזו מילה אני לא צריכה לקרוא ביום רגיל אלא רק במועדים הללו. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בתפילת העמידה בברכת רצה אומרים תפילה זו רק בראש חודש ובחול המועד

זוה התפילה

אֱלהֵינוּ וֵאלהֵי אֲבוֹתֵינוּ
יַעֲלֶה וְיָבוֹא וְיַגִּיעַ
וְיֵרָאֶה וְיֵרָצֶה וְיִשָּׁמַע
וְיִפָּקֵד וְיִזָּכֵר זִכְרוֹנֵנוּ וּפִקְדוֹנֵנוּ וְזִכְרוֹן אֲבוֹתֵינוּ
וְזִכְרוֹן מָשִׁיחַ בֶּן דָּוִד עַבְדֶּךָ
וְזִכְרוֹן יְרוּשָׁלַיִם עִיר קָדְשֶׁךָ
וְזִכְרוֹן כָּל עַמְּךָ בֵּית יִשרָאֵל לְפָנֶיךָ
לִפְלֵיטָה לְטובָה לְחֵן וּלְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים
לְחַיִּים וּלְשָׁלום בְּיום

[בראש חודש:] רֹאשׁ הַחֹדֶשׁ הַזֶּה
[בחול המועד פסח:] חַג הַמַּצּוֹת הַזֶּה
[בחול המועד סוכות] חַג הַסֻּכּוֹת הַזֶּה

זָכְרֵנוּ ה' אֱלהֵינוּ בּוֹ לְטובָה וּפָקְדֵנוּ בוֹ לִבְרָכָה
וְהושִׁיעֵנוּ בו לְחַיִּים
וּבִדְבַר יְשׁוּעָה וְרַחֲמִים חוּס וְחָנֵּנוּ וְרַחֵם עָלֵינוּ וְהוֹשִׁיעֵנוּ
כִּי אֵלֶיךָ עֵינֵינוּ
כִּי אֵל מֶלֶךְ חַנּוּן וְרַחוּם אָתָּה

עד כאן התפילה שאומרים רק בראש חודש.

בהצלחה רבה,