האם מותר לאישה גרושה להתחתן לפני שמלאו לתינוקה 24 חודשים?

  • כ"א אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום, אני בת 22, גרושה, לאחרונה התחלתי קצת לשמוע הצעות שידוכים והרבה שאלו אותי בן כמה הקטן שלי, (הוא בן 15 חודשים), הבנתי שיש איזשהו מנהג/הלכה שלא להינשא בשנית לפני שהתינוק שלי בן שנתיים מנגד שמעתי שיש גם אפשרות לקבל היתר לכך. מה באמת ההלכה אומרת? האם זה חייב להיות שנתיים מלאות או שאפילו משהו כמו 20 חודשים מספיק? קשה לי לחשוב שאצטרך לחכות זמן רב כל כך עד שאתחיל לחשוב על להקים את ביתי מחדש למעני ולמען ילדי. (אנו נוהגים כמנהג אשכנזים)
אשמח לקבל תשובה במייל. תודה ותזכה למצוות!

תשובה

שלום רב,

אכן יש גזירת חכמים שאסור לאדם להתחתן עם מינקת חברו עד שימלאו לילד עשרים וארבעה חודשים (שלחן ערוך אבן העזר סימן יג סעיף יא).

אמנם יש מקרים יוצאים מן הכלל בהם מתירים לאישה להתחתן בשנית גם קודם שמלאו לילד שלה עשרים וארבעה חודשים.

בשביל היתר כזה, עלייך לגשת לבית דין רבני, שיבדוק את כל הפרטים וידון בכל הצדדים, ועפי"ז יקבל החלטה האם יש מקום להקל בנדון שלך.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס