האם מותר לתת מתנה לעובדת גויה?

  • כ' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

יש לאמא שלי עובדת זרה ולי יש פריט חולצה שהזמנתי מחו"ל והיא גדולה עליי, האם מותר לי להביא לעובדת זרה שהיא כמובן גויה את החולצה במתנה. תודה

תשובה

שלום רב,

חז"ל דרשו במסכת עבודה זרה (דף כ עמוד א) מהפסוק (דברים ז ב) "לא תחנם" שאין לתת מתנת חינם לעובד כוכבים. וכך נפסק בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קנא סעיף יא) שאסור לתת מתנת חינם לעובד כוכבים.

אלא שכתוב בשלחן ערוך שם, שהאיסור שייך דווקא בעובד כוכבים "שאינו מכירו", והסביר הטורי זהב (סק"ח) שטעם ההיתר לתת מתנה לעובד כוכבים שמכירו, הוא משום שאין על זה שם מתנה, שהרי ישלם לו גמולו או כבר שילם לו. ונמצא שמותר לך לתת את החולצה לעובדת של אימך שתחיה.

בברכה,

הלל מאירס