שו"ת פורים

שבירת צום תענית אסתר

  • י"ג אדר ב' התשפ"ב

שאלה

היי הרב,
אני נערה דתייה בת 13 ומגיל צעיר הוריי חינכו אותי שהצומות החשובים ביותר הם יום כיפור ותשעה באב,וכל שאר הצומות לא חובה.
בזמן האחרון לקחתי על עצמי להתחזק יותר ולהתקרב יותר לקב״ה.
היום לקחתי על עצמי לצום את תענית אסתר למרות שהוריי לא צמו,הלכנו כל משפחתי לטייל והם הביאו אוכל,התחלתי טיפה לא להרגיש טוב והם הצליחו לשכנע אותי לשבור את הצום.
פרט נוסף,אני חייבת לקחת כל יום שני כדורים מפניי שיש לי בעיות בקיבה.
בסופו של דבר שברתי את הצום וכרגע אני ממש מתחרטת,אני יודעת שיכולתי לצום ושברתי את הצום ״סתם״.
לסיום אשמח לדעת מה אוכל לעשות כדי לכפר על מעשיי.
תודה וצום קל :)

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון. לאחר שיצאת לטיול והרגשת לא טוב היה לך לשבור את הצום, בפרט שאת לוקחת כדורים.

להבא עדיף לא לצאת לטיול בצום במידת האפשר וכך לא תצטרכי לשבור את הצום.

עלי והצליחי, פורים שמח,