הפרשת חלה

  • י"ב אדר ב' התשפ"ב

שאלה

הרב שלום יש לי שאלה בנוגע להפרשת חלה.
אני רוצה לעשות סעודת הודיה וכתוכן לאירוע - הפרשת חלה.
הייתי רוצה שהנשים יהיו פעילות ולא רק יקשיבו להנחיה של מישהי שמפרישה מבצק מרכזי...

האם ניתן לחלק לכל אישה 1 ק" ג בצק ללישה והכמות הכללית מצטרפת לצורך ההפרשה או שכל אישה בנפרד חייבת לישה של כ 2 ק" ג על מנת להפריש חלה?

במידה וניתן לחלק לכל אישה 1 קג והכמות מצטרפת...האם כל אחת מברכת בנפרד על הפרשת חלה את נוסח ההפרשה הרגיל? או שהברכה נעשית רק על ידי אישה אחת שתנחה את האירוע? מה ההלכה בעניין הברכה?

בתודה וברכה.

תשובה

שלום וברכה

אם כל אחת עושה את עיסתה ומקפידה שהחלות שהיא הכינה יחזרו איליה הרי שיש לכל אחת ואחת לעשות בצק מקמח של 1.666 וכל אחת ואחת תברך לעצמה. אם אף אחת לא מקפידה על כך והכל בשותפות ורק לאחר האפיה כל אחת לוקחת שתי חלות מתוך כל התערובות אפשר להפריש חלה. במקרה זה, יש לצרף את כל העיסות יחד ולקחת חלה מאחת על כולן.