האם יש סכנה לחזור לגור בדירה הקודמת שעבר ממנה?

  • י"א אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום הרב, שמעתי שיש צוואה מרבנו האר"י שמי שעקר דירתו ורוצה לחזור אליה יש סכנה בדבר. האם זה נכון? לא הבנתי בדיוק.. תודה.

תשובה

שלום רב,

אכן יש אזהרה מרבנו האר"י שאדם לא יחזור לגור בדירתו הקודמת לפני שעברו שבע שנים וכמו שכתב בספר הגלגולים בליקוטים (ווילנא תרמ"ו דף סד עמוד א). ומכל מקום אם הדירה הקודמת לא הייתה בבעלותך אלא רק בשכירות, וכן השארת שם איזה חפצים שלך, אפשר להקל לחזור לגור שם עוד לפני שעברו שבע שנים.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק יורה דעה סימן ו).

בברכה,

הלל מאירס