האם מותר לשלב את שתי כפות הידיים יחד?

  • ד' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום רב, יצא לי כמה פעמים לשמוע מאנשים דתיים שאסור לשלב יחד את שתי כפות הידיים. היו אף שאמרו לי שזאת עבודה זרה.
לא הבנתי כלל את דבריהם. שאלתי היא האם הדבר נכון ובמידה וכן, מה ההסבר לכך. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין אין שום איסור לשלב את שתי כפות הידיים, אלא שיש עניין להימנע מכך, וכמו שהביא הבן איש חי (שנה שנייה פרשת פנחס אות יח) בשם רבנו האר"י ז"ל בשער רוח הקודש שלא ישלב אצבעות ידיו זו על זו הימין בשמאל.

וטעם עניין זה הוא על פי דרך הקבלה, ואין לכך כל קשר לעבודה זרה, וכמו שכתב בספר מעבר יבק (שפתי צדק פרק יד) כי הם כוחות עליונים ימניים ושמאליים ואין לערבם.

בברכה,

הלל מאירס