נשים

ילדים

  • כ"ט אדר א' התשפ"ב

שאלה

שמעתי לאחרונה מקרים קשים שארעו בעקבות הריונות ולידות
רציתי לשאול מה דעת התורה שהאישה מכניסה את עצמה לזה?
איך אפשר להתחזק באמונה וביטחון בענין הזה

תשובה

שלום וברכה

אמת שיש סיכון מסויים נמוך בלידה והיריון. יש שכתבו שהסיבה שהנשים לא מצוות על פריה ורביה היא מאחר ואין התורה כופה על האדם להיכנס לסכנה. אולם ברור שיש מצווה (לא חיוב) לנשים להביא בנים ובנות לעולם ולפרות ולרבות. הקפדה על שלושת המצוות של הנשים - נידה חלה והדלקת הנר של שבת הם סגולה גדולה להינצל מכל רע בהיריון.

כאשר מקפידים על שלושת המצוות כראוי וכמובן ששומרים בדרך הטבע על ההיריון כראוי אין לחשוש כלל ויש לבטוח בבורא עולם שהכל יעבור בבריאות מתוך שמחה ונזכה להרבות חיילים לבורא עולם.

בברכת בשורות טובות מהרה,