האם מותר להשתתף בסעודת פורים עם מוזיקה בתוך שנת אבל?

  • כ"ז אדר א' התשפ"ב

שאלה

אני אבלה האם מותר לי להיות בסעודת פורים עם מוזיקה שנערכת אצלי בבית..

תשובה

שלום רב,

אם נראה לך שיתלו את היעדרותך מסעודת הפורים בזמן שמשמיעים מוזיקה בכך שאת נמצאת בתוך שנת אבל, תוכלי להשתתף כרגיל, כי אין אבלות בפרהסיא בפורים.

מקורות: לגבי האשכנזים, כך מבואר ברמ"א אורח חיים אורח חיים (סימן תרצו סעיף ד) שאין אבלות בפרהסיא בפורים. וכן הוא גם לספרדים, יעויין חזון עובדיה פורים (עמוד קפז) ואבלות חלק ג' (עמוד קכב).

בשורות טובות,

הלל מאירס