חייבת כסף מלפני עשור ולא זוכרת למי.

  • כ"ז אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום,
כשהייתי בת שירות, סיכמנו עם הבנות שהיו איתי לעשות מתנת סוף שנה לצוות, וסיכמנו על סכום של 30 לכל אחת, אני לא זוכרת למה אבל לא נתתי להם את הכסף.
עכשיו אני זוכרת רק את השם הפרטי של הבת שירות ששילמה עבורי.
ואין לי דרך למצוא אותה כי היא התחתנה בסוף השירות, ומן הסתם שינתה שם, ואני גם לא זוכרת את השם נעורים שלה.
איך אני עושה כדי לכפר על הגזל, גניבה, ?
כי אין לי דרך למצוא אותה עברו כמעט 10 שנים.
ממש אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

תרשמי לעצמך שאת חייבת לפלונית 30 שקל. תתפללי לבורא עולם שיפגיש אותך עם מי שאת חייבת לה את הכסף כדי לשלם את החוב.

כמו כן את יכולה לעשות תקנה זמנית לתת צדקה על הסכום הזה לזכותה של מי שאת חייבת לה את הכסף.

עוד עצה נתנו גדולי זמנינו לתת את הכסף לנקי כפיים

עלי והצליחי,