האם המקדש מוציא את כולם ידי חובת ברכת הגפן?

  • כ"ו אדר א' התשפ"ב

שאלה

האם בקידוש שהמקדש מברך על היין ועל הלחם הוא מוציא ידי חובה את כולם? האם אני צריך לברך כשאני לוגם מהיין ואוכל מהפת?

תשובה

שלום רב,

המקדש מוציא את כולם ידי חובה, וכך הוא לגבי ברכת המוציא על הלחם. כמובן זהו בתנאי שיש כוונת שומע ומשמיע, וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן ריג סעיף ג) אין יוצא ידי חובתו בשמיעת הברכה אפילו יענה אמן אלא אם כן ששמעה מתחילתה ועד סופה ונתכוון לצאת בה ידי חובתו והמברך נתכוון גם כן להוציא ידי חובתו.

בברכה,

הלל מאירס