חברה והשקפה

האפ השם רואה גם את הדברים הקטנים?

  • כ"ג אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב.
אני משתדלת מאוד להתחזק בדברים שקשים לי
לדוגמא לא לדבר או לשמוע לשים הרע,לכבד את ההורים,לברך,להודות,לראות את הטוב וכו
האם גם זה נחשב לעבודת השם? האם אני עדיין עושה מצווה גם אם זה לא בדיוק כמו שכתוב בהלכה?
תודה מראש:)

תשובה

שלום וברכה

 א. וודאי וודאי, כל מעשה קטן וגדול יש לו השפעה על הנפש שלך ועל העולם כולו, אשרייך! תמשיכי!

 וכך כתוב בגמרא במסכת קידושין: לעולם יראה אדם עצמו כאילו חציו חייב וחציו זכאי, עשה מצוה אחת - אשריו שהכריע עצמו לכף זכות, עבר עבירה אחת - אוי לו שהכריע את עצמו לכף חובה.

וכמובן שאין נסתר כלום מבורא עולם, וכפי שאנחנו אומרים בתפילת ראש השנה במוסף: אַתָּה זוכֵר אֶת כָּל הַמִּפְעָל. וְגַם כָּל הַיְצוּר לא נִכְחַד מִמֶּךָּ.
הַכּל גָּלוּי וְיָדוּעַ לְפָנֶיךָ ה' אֱלהֵינוּ, צופֶה וּמַבִּיט עַד סוף כָּל הַדּורות. ... כִּי זֵכֶר כָּל הַיְצוּר לְפָנֶיךָ בָּא. מַעֲשֵׂה אִישׁ וּפְקֻדָּתו וַעֲלִילות מִצְעֲדֵי גָבֶר. מַחְשְׁבות אָדָם וְתַחְבּוּלותָיו וְיִצְרֵי מַעַלְלֵי אִישׁ.  אַשְׁרֵי אִישׁ שֶׁלּא יִשְׁכָּחֶךָּ, וּבֶן אָדָם יִתְאַמֶּץ בָּךְ, כִּי דורְשֶׁיךָ לְעולָם לא יִכָּשֵׁלוּ, וְלא יִכָּלְמוּ לָנֶצַח כָּל הַחוסִים בָּךְ.  כִּי זֵכֶר כָּל הַמַּעֲשִׂים לְפָנֶיךָ בָּא וְאַתָּה דורֵשׁ מַעֲשֵׂה כֻּלָּם.

ב. כל מה שעושים לשם שמים, הקב"ה שמח ומקבלו באהבה, אפילו שאינו נעשה מושלם לפי ההלכה, בתנאי שעושים כל מה שיודעים . וממשיכים ללמוד ולהשכיל כדי לקיים את ההלכות בשלימותן. .

בברכה