אמונה

למה ה’ לא מעניש את הממשלה הפושעת?

  • כ"א אדר א' התשפ"ב

שאלה

למה ה' לא מתערב ועוצר את השרים הרשעים לחוקק חוקים שפוגעים בדת? למען יראו ויראו?! אני מחכה שהקב"ה יפגע במי שפוגע בעושי דברו.

תשובה

שלום וברכה

בלי להיכנס לשאלה מי הם רשעים או פושעים.

 ברור שאחד מעיקרי האמונה של הרמב"ם אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁהַבּורֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמו גּומֵל טוב לְשׁומְרֵי מִצְותָיו וּמַעֲנִישׁ לְעובְרֵי מִצְותָיו. על כן ברור שכל הפשועים ייענשו ללא יוצא מן הכלל. מהצד השני ברור שבורא עולם מאריך אף ואינו נפרע מיד כדי לתת זמן לכל אדם לשוב בתשובה. מסיבה נוספת אין עונש מיידי כי ה' נותן לאדם בחירה חופשית מסויימת לבחור בין הטוב לרע ואם יהיה עונש מייד לכל חטא הרי שלא תהיה בחירה לאדם כלל.

בתפילה שנזכה מהרה לממשלת משיח צדקינו.

בהצלחה,