שבת

נסיעה בשבת לצורך צער בעלי חיים

  • י"ג אדר א' התשפ"ב

שאלה

היי, אני מגדל כלב, ולאחרונה התפתחה אצלו בעיה של פריצת דיסק.

קיבלנו הנחייה ברורה מהווטרינר שאם רואים אצלו סימנים כלשהם צריך להטיס אותו בדחיפות לבית חולים וטרינרי,
וכל דקה שנחכה יכולה להשאיר אותו משותק לכל החיים.

אני יודע שאין פיקוח נפש בבעלי חיים,
אבל איך זה מסתדר עם צער בעלי חיים? איך אפשר להתמודד במצב כזה?

הרי ברגע האמת (חלילה, מקווה שלא נגיע אליו), לא יהיה קל להישאר אדישים בידיעה שאנחנו במכוון גורמים לכלב להעביר שנים ארוכות כנכה

תשובה

שלום וברכה

מותר רק על ידי נכרי. גם הרופא יהיה נכרי.

אפשר לפני שבת לאתר נכרי שגר באיזורכם ולסכם איתו שבמקרה חירום הוא יקח את הכלב לבית החולים והרופא הנכרי יטפל בכלב.

בזכות שמירת שבת כהלכה לא יהיה שום נזק לא לכם ולא לכלבכם.