חברה והשקפה

חילונית הכותבת על שבת

  • ט' אדר א' התשפ"ב

שאלה

בס"ד
לרב רב שלומות
אני אישה חילונית
מילדות האמנתי בשם ונמשכתי לעולם היהדות אך נותרתי בחילוניות . אני אדם שכותב ובשבע השנים האחרונות אני כותבת שירה וסיפורים בנושא השבת זהו משהו בלתי מוסבר בו אני כותבת באובססיה והכל סביב שבת כפי שאני חווה את הדברים .למשל סיפור על ילד שמטפס בסולם במגלשה שישה שלבים וגולש במגלשה שזו התחושה של עונג בשבת או מגדל חשוך ובמקומה השביעית השבת מאירה . גם על מעצב שמלות לשבת אשר גר בשמים ותופר שמלות מאבנים וכוכבים ועוד ועוד . הקהל שלי הוא חילוני כי לא חשבתי שקהל דתי יקרא את כתבי . השאלה שלי היא : האם מותר לכתוב על שבת בזמן שאני לא שומרת שבת ? אני חשה שזו חוצפה לדעת ולתאר בשירה את השבת אבל לא לשמרה . חשה שקרנית ומאידך לא יכולה להפסיק לכתוב בנושא . קשה לי לשמור אם כי אני הצלחתי לא לנסוע . בבית אני מדליקה נרות ומבקשת סליחה על הקטנות שלי ועל החטא שיודעת מהי שבת אך ועדיין לא שומרת בחדר שבו ישנם נרות שבת לא עוברים ולא מחללים קראתי לחדר פינת השבת . האם להפסיק לכתוב בנושא ?

תשובה

שלום וברכה

אינך חילונית חלילה. חילונית פירושה זרה - זרה מהבורא/ זרה מהתורה, את כלל לא זרה מבורא עולם, את קרובה לתורה מאוד מאוד למרות שלא חונכת על אדני התורה את מחוברת לבורא עולם. כבר כעת את שומרת שבת בצורה חלקית ומעלתך גדולה מאוד, ראי מה שנכתב בעניין זה כאן  אין לי ספק שוודאי תזכי בסופו של יום להתגבר על כל הקשיים ולשמור שבת מלאה בקרוב.

המשיכי לכתוב על גודל מעלת השבת ובעז"ה הדברים ישפיעו גם עלייך ותזכי להתקדם בשמירת השבת עוד ועוד.

עלי והצליחי,