זוגיות

על מה צריך להתפשר בזיווג?

  • ח' אדר א' התשפ"ב

שאלה

על מה צריך להתפשר בזיווג? אני בת 36, בעלת תשובה חרדית ואנשים אומרים לי להתחתן עם דתי לאומי
או עם מישהו שלא הכי מוצא חן בעיניי והעיקר להתקדם.
אני מחפשת מישהו שיכול להיות חבר טוב, עם מידות טובות
בהשקפה חרדית שיהיה מה ללמוד ממנו ואיתו
עצמאי ומפרנס
להתפשר על הדברים האלה? אם הקב״ה רוצה שנתחתן למה אני נתקלת בבחור פוטנציאלי אחת לכמה שנים?
אני לא מסתכלת על חיצוניות למרות שאני נראית טוב
ולא על כסף השכלה או מוצא
אבל כן רוצה מציאת חן בסיסית

תשובה

שלום רב,

ראי בדברי הרב זמיר כהן שליט"א, בעיקר בגורם אפשרי ז' - https://www.hidabroot.org/article/2310

תמשיכי לבקש על כך בתפילות מעומק הלב, כדברי הגמרא במסכת ברכות (דף לב עמוד ב) אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל שנאמר (תהלים כז יד) "קוה אל ה' חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה'". ופירש רש"י: וקוה - והתחזק ולא תמשוך ידך אלא חזור וקוה.

והובא בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק א' (פרק א סעיף ג) שהרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל נשאל על מעוכבי שידוך, איזו עצה אפשר לתת כדי שיזכו לשידוך במהרה. נענה ואמר, יש עצה אחת, להתפלל. שוב נשאל, הרי מתפללים כ"כ הרבה עד שכבר יבשו שפתותיהם. חזר ואמר: יתפללו, ואז יראו ישועות. ובהערה שם כתב, ששוב שמע מבעל מעשה ששאל כן, והרב אלישיב זצ"ל אמר לו בזה הלשון: "קוה אל ה', ושוב, קוה אל ה'".

ובעזרת ה' תזכי למצוא את זיווגך האמיתי במהרה.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס