אמונה

למה השם לא החזיר את הדינוזאורים?

  • ב' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
ראיתי הרצאה של הרב זמיר בה הוא מדבר על הדינוזאורים וכל החיות הפרהיסטוריות למניהן ואיך הם נכחדו מהעולם (במבול)
מעניין אותי למה השם לא הציל אותן מהמבול כמו שהציל את שאר החיות, ודווקא אותן הטביע, ולמה חיות ימיות כמו המגלודון וחיות שונות נכחדו גם הן?
במה החיות האלה שונות משאר החיות שהשם הכניס לתיבת נוח?
תודה מראש

תשובה

בס"ד   שלום וברכה,

"התנינים הגדולים" היא שם של משפחה גדולה של לטאות גדולות וקטנות, בהן היו כמובן הדינוזאורים, אך גם תנינים ולטאות כוח ענק אשר שרדו בתיבה של נח.

כך גם הממוטה שייכת למשפחת הפילים אשר שרדו בתיבה של נח. למעשה מכל משפחה שרדו מינים, ואף משפחה לא הוכחדה לחלוטין.

הגמרא מספרת לנו שנח לקח עמו אף גורי ראמים (כנראה דינוזאורים), וייתכן שצאצאיהם שרדו עד היום. ראה במאמרי: "האם דינוזאורים חיים בימינו?"

https://www.hidabroot.org/article/226930

אמנם לא כל החיות התאימו לעולם שאחרי המבול, כפי שכותב המלבי"ם בפירושו על פרשת נח, אולי כי היו מסוכנות לבני אדם והגבילו את התיישבותם בעולם.

בברכה, דניאל בלס