חברה והשקפה

איך לומדים לחשוב?

  • כ"ג שבט התשפ"ב

שאלה

אם בני האדם מתנהגים כמו שהסביבה שלנו מתנהגת, כלומר מחקים את הסביבה על ידי תצפיות, אז איך כולם למדו לחשוב, הרי אין דרך לעשות תצפיות על חשיבה?

תודה מראש (:

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה ברא באדם שכל החושב שבא מכוח הנפש של האדם, השכל של האדם חושב גם בלי ללמוד מסביבה. מחקרים מצאו שגם העוברים במעי אימם חושבים מחשבות. האדם רק לומד קודי התנהגות מהסביבה אבל לא את הדברים הטבעיים של האדם. כגון אכילה שתיה יציאה לצרכים וכדו', כל הדברים האלו יש לאדם באופן טבעי גם אם ישהה לבד במקום סגור ללא בני אדם כל.

בהצלחה,