תפילה וברכות

תפילות יומיות בנוסח יחיד

  • י"ז שבט התשפ"ב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני מתחזק שרגיל להתפלל במניינים אך לאחרונה (כנראה עקב הקור והקורונה) אין מניינים בתפילות ואיני בקיא במה מתפללים בתפילת יחיד, הייתי שמח לקבל הפנייה לנוסחים ליחיד או לפירוטים מה לא מתפללים ביחיד.

בברכה,
אור

תשובה

שלום וברכה

א. יש להניח שיש עדיין מניינים באיזורך. מציע לברר מעט ולמצוא מניין עקב גודל מעלת התפילה בציבור.

ב. תפילת יחיד דומה לתפילה בציבור. לא אומרים קדיש ולא אומרים ברכו וכן לא חוזרים על תפילת העמידה ולא אומרים קדושה.