חברה והשקפה

איך לברך

  • ט"ז שבט התשפ"ב

שאלה

יש לי שאלה שמציקה לי כבר המון זמן למרות שהיא אולי לא שאלה בהלכה.
קצת התחזקתי בעניין הברכות שמעתי מהרב זמיר שצריך לברך על כל דבר שאוכלים או שותים.
רציתי לדעת ולהתעניין, זה נראה לי קצת מוגזם שכל פעם שאני רוצה איזה כוס מים או משהו לנשנש אני יצטרך לברך או אפילו ליטול ידיים..
אני מברך רק כשאני אוכל את הארוחות העיקריות שלי
ורציתי לדעת אם זה בסדר..
ואם לא, אשמח לקבל עצות איך לזכור תמיד מה ואיך לברך על כל דבר.

תשובה

שלום וברכה

יש לברך בכל פעם שאוכלים גם באכילה קטנה.

על כל הנאה קטנה יש להודות למי שנתן לך את ההנאה. זה יזכיר לכולנו  מי הוא הטוב ומטיב לנו ומי הוא הנותן לנו את כל צרכינו, קטן כגדול.

ההרגל להודות על כל מאכל לפי כללי ההלכה מרגיל אותנו להכניס לליבנו שיתוף ה' בכל צעד ושעל בחיינו ויש בזה תועלת גדולה באמונה ובמידות טובות.

הדרך לזכור היא בהתרגלות יום יומית בכל פעם אף באמצע האוכל אם שכחת לברך לפני האכילה תברך באמצע האכילה. לא להתייאש מהשכחה ולא להרגיש כישלון אלא לברך מיד כאשר נזכרים.

כל יום בבוקר תבקש מבורא עולם שיתן לך את הכוחות לזכור לברך לפני המאכל, הבא לטהר מסייעים בידו וההרגל ייעשה טבע ובעז"ה תצליח בכך.

עלה והצלח,