האם יש ערך לקריאת שמע על המיטה כשמחללים שבת?

  • ט"ז שבט התשפ"ב

שאלה

שלום רב, האם שווה קריאת שמע על המיטה כשמחללים שבת ועוד כמה חילולים בידיעה שזה אסור ורע לעולם ולאדם עצמו ובכל זאת זה קורה? האם קריאת שמע זה לא כמו לנצל את השם כביכול, ולא עדיף להפסיק לקרוא. תודה

תשובה

שלום רב,

גם מי שנמצא במצב ירוד כל כך, עדיין צריך לקרוא שמע על המיטה, וכבר כתב הרמב"ם (הלכות תפילה וברכת כהנים פרק טו הלכה ו) שאין אומרים לאדם רשע הוסף רשע והימנע מן המצוות. ע"ש. ויש לזה ערך רב, ובעזרת ה' מצווה גוררת מצווה, ויזכה לחזור בתשובה שלמה.

בברכה,

הלל מאירס