סינים ויהדות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חי בסין יותר מעשור, מדבר הרבה מאד עם סינים ויש משהו שמאד מטריד אותי: אין להם מושג ולא חצי מושג מה זה יהודי, ישראלי, יהדות. חלקם חושבים שאנחנו עם מאירופה עם דת נוצרית, חלקם חושבים שאנחנו עם מזרח תיכוני מוסלמי. אין להם מושג שקיימת ליהודים דת ושהיא המקור והמהות שלנו. ברובם הסינים מנסיוני הם גויים טובים, אפילו אנשי חסדים וקשה לי מאד עם הבורות שלהם. השאלה שלי היא: הרבה פעמים יצא לי ללמד אותם תוך כדי פגישות עסקים ועבודה על היהדות שזה היה עבורם נושא מעניין כי לעולם לא שמעו על היהודים מנקודת מבט של יהודי מאמין ואוהב ישראל אלא שמעו רק מבולשוויקים. האם אני עובר על איזו עבירה כשאני מלמד סיני על התורה ועל היהדות? הם תמיד צמאים לדעת והשיחות מתגלגלות לכדי עיקר השיחות במקום שיחות על עסקים מדברים על היהדות. חרה לי מאד התערוכה של ה EXPO בשנגחאי בשנת 2010 בה ישראל הציגה ביתן ללא שום סימן יהודי אלא סימן של גאווה לאומית של ההמצאות הישראליות וישראלים שנראים ככל גויי אירופה. עם כל הכבוד להמצאות שהצילו אנשים בכל זאת התורה היא עיקרנו והיא המאפיינת את עם ישראל לפני כל המצאה. האם מותר ללמד גוי מה זה יהדות? האם מותר להפיץ לגוי מיהם היהודים מנקודת מבט של יהודי מאמין? (אינני דתי אלא מתחזק ופטריוט של העם שלנו) במידה וזה מותר, האם ישנו מסמך/אתר באנגלית שמסביר לגוי מיהם היהודים על פי השקפת החרדים? תודה

תשובה

שלום וברכה

מצווה לפרסם את אמיתות עם ישראל. אציע לבדוק באתר אש התורה באנגלית אם יש מאמר מתאים באנגלית

בהצלחה,