2 שאלות בעניין צניעות

  • ד' שבט התשפ"ב

שאלה

יש לי שאלה לגבי בגד המיועד לגבר, אך אינו לובש אותו, האם ניתן לשנות אותו ולהתאים אותו ע"י תפירה ללבישת אישה ,

או שכיוון שמלכתחילה הועד ללבישת גבר – לא ניתן להפכו ללבוש אישה? (המדובר על צבעים ובגד התואם את ההלכה לגבי נשים כמובן)

ושאלה קטנה נוספת,

בענין של כלי מלחמה- גם יעל ויהודית נטלו כלי מלחמה- חרב- ע"מ להרוג את האויב, איך זה מסתדר עם ההלכה?

הרי בוודאות שנעשה כאן מעשה חריג לאשה ע"פ ההלכה... אם כן איך אשה צנועה וכשרה יכולה להגיע למחשבה כזו ע"מ להציל את עמה?

תשובה

שלום וברכה

א. מותר.

ב. ברור שלהציל את עם ישראל שזה יותר מפיקוח נפש של יחיד מותר לקחת כלי גבר, על כן יעל ויהודית עשו מצווה בכך שלקחו כלי מלחמה והצילו את עם ישראל. להלכה בימינו  במקום שיש חשש סכנה, מותר לנשים ללכת עם אקדח וכדו' לפי הצורך