שבת

האם זה נכון שמאכלי שבת לא משמינים?

  • כ"ט טבת התשפ"ב

שאלה

בשבת עשינו קידוש ואחרי הקידוש עשינו ברכת המזון ובאמצע ברכת המזון היה רצה והחליצנו והיה כתוב להתענג בשבת ולמעלה היה כתוב מהאוכל עכשיו אני שומרת על תזונה נכונה ובריאה ואמרו לי שבשבת לא סופרים קלוריות ואוכלים דברים גם לא בריאים ולהתענג בשבת כי לא משמינים עכשיו רציתי לדעת האם זה נכון כי גם היה כתוב בסידור ואמרתי אשאל תודה מראש!

תשובה

שלום רב,

גם האוכל בשבת יכול להשמין - כך מוכח ממה שכתב רבנו זרחיה הלוי (מרבותינו הראשונים) בספר המאור (שבת דף טז עמוד ב מדפי הרי"ף) ויש אומרים, כי תקנת רבותינו היא לענג את השבת בחמין וכו', ולהזמין לבשל להטמין ולענג את השבת ולהשמין הוא המאמין וזוכה לקץ הימין וכו'. ע"ש. והובא במשנה ברורה (סוף סימן רנז).

בברכה,

הלל מאירס