האם מותר להשתמש בקרם לחות בשבת?

  • כ"ט טבת התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
האם אפשר לטופף קרם לחות על אזורי הפנים היבשות בשבת במקום המריחה שאסורה בשבת?

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בקרם שאין דרך אנשים בריאים (שאין להם יובש בעור) להשתמש בו, אסור להשתמש בו בשבת, משום איסור רפואה בשבת.

ואם גם דרך אנשים בריאים להשתמש בו, מותר למרוח אותו בתנאי שכל המשחה נבלעת בעור היטב, כי בלאו הכי יש בזה משום איסור ממרח בשבת.

מקורות: לגבי איסור רפואה, יעויין שלחן ערוך ורמ"א (סימן שכז סעיף א) ומשנה ברורה שם. ולגבי איסור ממרח, יעויין משנה ברורה (סימן שטז ס"ק מט), שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק לג הערה סד) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, וחזון עובדיה שבת חלק ג' (עמוד שפד).

בברכה,

הלל מאירס