האם מותר להתפלל שמונה עשרה עם ידיים שלובות?

  • כ"ז טבת התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם מותר להתפלל תפילת לחש עם ידיים שלובות? (אין אני מתכוון לשילוב אצבעות הידיים שידוע שע"פ הסוד יש להיזהר מזה, אלא רק שילוב הידיים).

תשובה

שלום רב,

כתב השלחן ערוך (סימן צה סעיף ג) מניח ידיו על לבו (ובמשנה ברורה שם: במקום שנוהגין לעמוד כן לפני המלך כשמדברים עמו ושואלים מאתו צרכיהם והכל כמנהג המקום) כפותין (פירוש כקשורין) הימנית על השמאלית ועומד כעבד לפני רבו באימה ביראה ובפחד, ולא יניח ידיו על חלציו מפני שהוא דרך יוהרא. ע"כ. אך יש להימנע מלהתפלל שמונה עשרה בחיבוק ידיים ממש.

בברכה,

הלל מאירס