האם מותר לשחק בקליעה למטרה בשבת?

  • כ"ו טבת התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב!
אנא הסבר לי באיזה מצב משחק קליעה למטרה אסור בשבת.
יש 3 משתנים, 1 אם החץ ננעץ בעקבות קצה חד, 2 אם החץ נצמד דרך וואקום, 3 אם החץ נצמד דרך מגנט.
תודה מראש על המענה!

תשובה

שלום רב,

1. אסור (ראה משנה ברורה סימן שיד סק"ח).

2. מותר, אלא אם כן רגילים לרשום את מספרי הנקודות של המשתתפים, שבאופן זה אסור גזירה שמא יבוא לידי כתיבה (ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף לב).

3. כנ"ל, וראה עוד לגבי מגנט בשבת https://www.hidabroot.org/question/298268

בברכה,

הלל מאירס