תפילה וברכות

איך מברכים ברכת המזון בעבודה כשאין הפסקה?

  • כ' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום רב. אני עובד כמאבטח בבית ספר ואין לנו הפסקה לאוכל ושתייה אלא אנחנו עושים זאת תוך כדי עבודה.
מכיוון שיש הרבה אנשים שנכנסים ואני צריך לתשאל אותם ולאמת את זהותם אין לי פנאי של 3 דקות לברך ברכמ"ז מחשש שאולי יגיעו אנשים אל הכניסה והם יחכו 3 דקות ואני חושש שיש בזה גזל של ממש. האם אפשר לברך את הנוסח המקוצר של הברכה במקום?

תשובה

שלום וברכה

הרי זה כשעת הדחק גדולה והינך יכול לברך את ברכת המזון הקצר.