האם מועיל לומר פסוק שמתחיל באות הראשונה של שמו וכו’ לא בתוך התפילה?

  • י"ט טבת התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב,
כידוע סגולה היא להגיד פסוק שמתחיל באות הראשונה ומסתיים באות האחרונה של השם שלך כדי לזכור אותו ביום הדין ויש לי כמה שאלות על זה
1. האם חובה להגיד אותו באותו מקום שהוא מסומן בתפילה או שגם מי שלא מתפלל יכול וזה מציל אותו מלא לדעת את שמו ביום הדין?
2. האם מותר להביא את הפסוק מכל התנ"ך או רק מחמישה חומשי התורה?

תשובה

שלום רב,

1. יש תועלת גם למי שאומר פסוק זה לא בתוך התפילה, וכמו שמובא בהוספה לפירוש רש"י (אך אינו מרש"י עצמו, אלא מספר אגודת שמואל שם) על ספר מיכה (פרק ו פסוק ט) על הפסוק "וְתוּשִׁיָּה יִרְאֶה שְׁמֶךָ", מכאן שכל מי שאומר בכל יום מקרא המתחיל ומסיים כמו שמתחיל ומסיים שמו, התורה מצילתו מגיהנם.

אכן טוב יותר לומר את הפסוק בסוף שמונה עשרה (ראה אליה רבה סוף סימן קכב בשם הכנפי יונה), והיינו לפני "יהיו לרצון" השני (קצור שלחן ערוך סימן יח סעיף טו, ושו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן יג).

2. הפסוק יכול להיות מן התורה או מן הנביאים או מן הכתובים (אליה רבה וקצור שלחן ערוך שם).

בברכה,

הלל מאירס