אכלתי פשטידת ירקות שנאפתה בתנור בשרי, האם אני בשרית?

  • י"ט טבת התשפ"ב

שאלה

בתנור בשרי שנאפה בו פשטידת ירקות ללא כול בשר כלל, נאמר לי שאני על תקן בשרית. לא בדיוק מובן לי מה זה אומר.... ולא קיבלתי תשובה ברורה
לאחר אותה אכילת פשטידה... האם אני בגדר פרווה?
אם אני בתקן בשרית? ואם כן בשרית האם עלי לחכות מספר מסוים של שעות/דקות או אני יכולה מיד אחרי לאכול מאכל חלבי?
תודה

תשובה

שלום רב,

את יכולה לאכול חלב מייד לאחר מכן (יעויין רמ"א יורה דעה סימן פט סעיף ג), אלא שלמנהג האשכנזים אם חיממו בו בשר ב-24 השעות האחרונות, אין לאכול מאכל זה עם חלב.

ראי https://www.hidabroot.org/question/288391

בברכה,

הלל מאירס