חברה והשקפה

מידות

  • ט"ז טבת התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
על פי תיקון המידות שכתב הרמב"ם, אנו אמורים להגיע לקצה השני ורק אח"כ לקו האמצע. מה יעשה אדם שמבליג כשפוגעים בו, האם הוא צריך להתפרץ ולשחרר כעס ואז למצוא את קו האמצע או שיש דרך אחרת?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זוהי מידה טובה שאדם מבליג כשפוגעים בו ולכן אין צורך לשנות את זה אלא להיפך יכניס בליבו לנהוג כמבואר בגמרא בכמה מקומות הנעלבין ואינן עולבין, שומעין חרפתן ואינן משיבין, עושין מאהבה, ושמחין בייסורין, עליהם הכתוב אומר ואהביו כצאת השמש בגברתו.

חיזקי ואמצי,