חברה והשקפה

למה העם היהודי קטן כל כך במספר?

  • ה' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
עפ"י התורה הקב"ה אומר "כי ברך אברכך והרבה ארבה את זרעך ככוכבי השמים וכחול אשר על שפת הים". רציתי לשאול, אם כך אנחנו העם היהודי קיימים אלפי שנים, אך עם זאת העם היהודי מונה בקושי 20 מיליון בכל העולם, לעומת אומות העולם כמו הסינים, מעל מיליארד איש, הודים, מוסלמים ונוצרים.
לפי הבטחה זו היינו אמורים להיות העם היהודי העם הכי גדול במספר. איך מיישבים את הדברים?
אשמח לתשובה בנושא.
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

זו נבואה שעוד עתידה להתקיים באחרית הימים, אז אכן עם ישראל יחיה בשלום וירבה בעולם עד מאוד (אגב, אם לא הגלות והרדיפות, אכן היינו הופכים לאחד העמים הגדולים בעולם כולו - כלומר, קללת הגלות עיכבה). בתורה נאמרה נבואה על הגלות: "ונשארתם במתי מעט" (דברים כח, סב), וכן נאמר: " לא מרובכם מכל-העמים, חשק ה' בכם--ויבחר בכם: כי-אתם המעט, מכל-העמים" (דברים ז, ז).

הקב"ה הודיענו שבעולם נהיה מעטים, וירדפו אחרינו, עד שנשוב לארץ ישראל באחרית הימים, ואז נזכה לגאולה הגדולה ונפרה ונרבה.

ראה עוד:

https://www.hidabroot.org/question/136969

ואת הרצאתו של הרב זמיר כהן על "נבואות ההווה והעתיד שבתנ"ך":

https://www.hidabroot.org/article/70498

בברכה,

דניאל בלס