חברה והשקפה

דין הרשעים

  • ד' טבת התשפ"ב

שאלה

השאלה היא מעשית לחלוטין עבורי ולא תאורתית!!כי אני חי בפחד גדול.
בסוף נבואת בלעם הוא אומר
תמות נפשי מות ישרים
ותהי אחריתי כמוהו
והלא אנו יודעים שדין רשעים נורא ואיום.
שאלתי היא:
כיצד אפשר להתעלם מדברי הנבואה האלה,שמה שאני מבין.בלעם אומר,נכון אתם יודעים את רישעותי אך דעו,בסוף אני אמות מות ישרים!!!כמוכם ישראל.
ואחריתי כמוה.לי זה נשמע העולם שאחרי המוות,שבלעם אומר .אהיה כמוכם ישראל.
קראתי כול פרוש אפשרי.אך בלעם לא מליבו אמר אלא התנבא.
ואתה רואה עין בעין שהוא אומר שתכליתו וסופו כישראל יהיה!!!
וזה שדבריו בילתי נתפסים וסותרים כול יסוד בתורה,זה עניין בפניי עצמו.
אבל הוא אמר והכריז.כמוכם כמוני.
אשמח לתשובה.
נ.ב ראיתי את כול הפירושים ועדיין איני מבין,איך ביטלו אותת ואת דבריו כהנף יד

תשובה

שלום וברכה

כאשר הוא ראה את מעלת ישראל הוא ביקש על עצמו שימות מות ישרים ותפילתו לא נענתה. אי אפשר לחטוא כל החיים בכל עבירה ולעשות כל הרע בעיני ה' ומצד שני לרצות לקבל  את הטוב לעולם הבא.