תפילה וברכות

הגייה אשכנזית

  • ד' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה!
חשבתי על זה שהרי ידוע שההגייה העברית המקורית היא כמו שאנחנו מדברים או כמו שעדות המזרח מתפללים,
אז איך יכול להיות שאנחנו מתפללים בהגייה אשכנזית וזה לא מעכב? הרי זה ממש עיוות של המילה... איך זה לא מעכב במצוות דאורייתא כגון קריאת שמע? או פרשת זכור? לכאורה חייבים לקרוא בהגייה המקורית

תשובה

שלום וברכה

לא יודעים מה ההגייה המקורית ויש בזה דיעות רבות. הפוסקים כתבו שההגיה אינה מעכבת לכל הדיעות.  יש שסבורים שכל ההגיות היו בזמן הבית לפי השבטים או לפי האיזורים שהתגוררו בהם.