חברה והשקפה

ספר רפואות הקבלה ושאלה על הקבלה

  • ב' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום! האם ספר רפואות הקבלה הוא ספר עם תוכן אמיתי?
לא קראתי אותו, אבל לפי מישהי הבנתי שהספר הוא מאוד מגוחך והיא חושבת שהקבלה לא אמת. סביר להניח שבגלל הספר...

2. איך להוכיח לה שהקבלה אמת? זה נראה שהיא חושבת שהקבלה מלאה באמונות תפלות. אבל אני יודע שלא. אבל היא מאוד בטוחה בדעה שלא וזה נראה שהיא לא ממש מתכוונת לשנות אותה.

תשובה

שלום וברכה

1. אין לספר זה כל קשר לקבלה.

2. הקבלה שהיא מכירה היא אכן מגוחכת ששרלטנים עושים צחוק מהעניין לעשות קופה על גבם של התמימים.

הקבלה האמיתית היא תורת הסוד - תורה עמוקה בעוסקת בכבשנות של עולם ולא כל ליצן זוכה להבין ולהעמיק בסודות אלו.

אציע לראות הרצאה זו כאן להבין את מהות תורת הקבלה.