שבת

האם זה נכון שמי שמתענג בשבת נותנים לו משאלות לבו?

  • כ"ט כסלו התשפ"ב

שאלה

האם זה נכון שמי שמתענג על השבת משאלותיו יתגשמו
ואם כן איך מתענגים בשבת?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כך אמרו במסכת שבת (דף קיח עמוד ב) אמר רב יהודה אמר רב כל המענג את השבת נותנין לו משאלות לבו שנאמר (תהלים לז ד) "והתענג על ה' ויתן לך משאלות לבך", עונג זה איני יודע מהו, כשהוא אומר (ישעיה נח יג) "וקראת לשבת עונג", הוי אומר זה עונג שבת.

וכתב הרמב"ם (הלכות שבת פרק ל הלכה ז) איזה הוא עונג שאמרו חכמים, שצריך לתקן תבשיל שמן ביותר ומשקה מבושם לשבת, הכל לפי ממונו של אדם. וכל המרבה בהוצאת שבת ובתיקון מאכלים רבים וטובים הרי זה משובח. ואם אין ידו משגת, אפילו לא עשה אלא שלק וכיוצא בו משום כבוד שבת, הרי זה עונג שבת.

בברכה,

הלל מאירס