חברה והשקפה

חיים פה בעולם

  • כ"ח כסלו התשפ"ב

שאלה

הרי כ"כ הרבה מדברים איתנו על המצוות ועל קרבת השם ועל ניצול כל דקה פה בעולם הזה ומצד שני בבתי ספר וסמינרים לומדים גם הרבה דברים סתם
אם באמת כל דקה חשובה למה לא לומדים כל היום השקפה ודינים ויהדות ומקצועות קודש?
כשאני לומדת מקצוע בשביל העתיד בשביל להקים בעז"ה בית של תורה מה אני אמורה לחשוב שדרך המקצוע הזה אני נהית יותר מחוברת לרוחניות הרי זה לא קשור לרוחניות
קצת נעשה לי מבולבל מצד אחד מדברים על חיי רוח כל הזמן וכל הזמן לנצל ולנצל את הזמן ומצד שני יש כמו שאומרים את העוה"ז לימודי חול תוכניות, חברות יציאות וכו'
(השאלה שלי היא בעיקר על המסגרת הלימודית אבל לא רק.. גם על החיים עצמם...)
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בת ישראל לא חייבת ללמוד כל היום ויכולה לבלות קצת כפי שהיא מרגישה. אין איסור ביטול תורה ואין לחנוק את עצמך ויכולה ליהנות עם חבירות וכדו'

כאשר לומדים מקצוע ועיקר מטרת המקצוע היא לתת לבעל לעתיד את האפשרות ללמוד הרי שכל הלימוד הוא מצווה גדולה של תמיכה בלומד תורה ויותר מכך. הרי שבכל זמן הלימוד את עושה מצווה גדולה ותזכי לשכר רב על כך. לא צריך לחשוב כל רגע ורגע שזה לשם מצווה ודי בכך שלפני שאת מתחילה את הלימוד של המקצוע שזה מטרת הלימוד שלך.

כך את זוכה להתעלות כל הזמן כאשר את לומדת את המקצוע ומקיימת את הפסוק בכל דרכך דעהו.

בהצלחה,