האם אני יכול להדליק נרות חנוכה בחנות שלי עם ברכה?

  • כ"ה כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום,
יש לי חנות ברחוב ראשי. בזמן ההדלקה אני שם. אני גרוש שגר לבד. אין מי שמוציא אותי ידי חובה בהדלקה נר חנוכה בבית. בחלון בית העסק שלי יש עוברים ושבים רבים. האם אני רשאי להדליק נר חנוכה עם ברכה?

תשובה

שלום רב,

כבודו צריך להדליק נרות חנוכה בביתו עם ברכה, ואין אפשרות לברך על ההדלקה בחנות.

אם אינך יכול להדליק בעצמך בביתך בזמן, תמנה שליח שיעשה זאת עבורך.

חנוכה שמח,

הלל מאירס