זוגיות

החזרת כסף..

  • כ"ד כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי התייעצות אם הרב יוכל לענות לי..
לפני שישה חודשים התארסתי, והתחילו ההכנות לחתונה מדידות לשמלת כלה וכו.. וכחודש/ חודשיים אחרי ביטלתי את החתונה.. סגרתי חוזה עם הסלון כלות (שזאת מישהי שמחוברת מאוד למשפחתי) על סכום של 7000 שקלים.. ושילמתי לה כבר בחודשיים הראשונים 3000/2000 אני לא בטוחה על הסכום ששילמתי... לפני כשבוע יצרתי קשר עם האישה ואמרתי לה שאני מעוניינת בהחזר כספי (של 3000) כי אמרתי לה שאני מבטלת שלושה חודשים לפני המועד אז כביכול היא צריכה כן לקחת קנס של מקסימום 10% (שזה יוצא 700) אבל לא את כל הסכום.. והיה קצת בלאגן איתה והחליטה בסוף כן להחזיר את חלק מהסכום (סכום של 1500, כאילו חצי מה- 3000) המגיע לי אבל אמרה שכרגע אין לה ושתחלק את זה בחודשיים.. ההתייעצות היא כזאת.. אני לא סגורה על כמה שילמתי לה ולכן מפחדת שאפול בגזל.. ובגלל גם שאמרה שאין לה והיא בעצמה עם קשיים כלכליים חשבתי על אולי לוותר לה על ההחזר הכספי.. מה הרב מציע לי ?

כבוד הרב בהמשך לנושא ההתייעצות לגבי הסלון כלות, בגלל שגם אני נמצאת בקשיים כלכליים דיי קשים.. חשבתי על להגיד לה שרק החודש תחזיר לי 750 וחודש לאחר מכן אין צורך שתחזיר

תשובה

שלום וברכה

אם את רוצה לוותר על ההחזר תבורכי אבל אינך חייבת לוותר על הכספים שאין לך.

מה שמגיע לך הלכתית תקחי בחזרה. תבדקי את התשלומים בדיוק מולה וכך תוכלי לדעת כמה בדיוק שילמת.

בברכה להרווחה גדולה בפרנסה ולזיווג הגון מהרה אמן