אני נוהגת לשים שקית עם אורז בתוך החמין, האם זה נקרא הטמנה?

  • כ"א כסלו התשפ"ב

שאלה

אני נוהגת לשים שקית עם אורז בתוך החמין, האם זה נקרא הטמנה? האם זה מותר?

תשובה

שלום רב,

מותר לתת בערב שבת שקית שיש בה אורז לתוך סיר החמין, ואין בזה איסור הטמנה בצירוף כמה סברות, ומהן: א. לפי שיטת החזון איש (סימן לז אות לב) שאין איסור הטמנה בכלי בתוך כלי. ב. עטיפת המאכל לא נעשתה בכדי להטמין בתוכה, אלא לשמור שלא יתערב האוכל זה עם זה (יעויין אור לציון חלק ב' פרק יז סעיף יג, וחזון עובדיה שבת חלק א' עמודים סא-סד).

אמנם יש מחמירים בזה משום הטמנה, והרוצה לצאת ידי חובת כולם יקפיד ששקית האורז לא תהיה שקועה לגמרי בתוך החמין או יעשה כמה חורים בשקית כדי שהאוכל שבסיר יתחבר עם האורז (יעויין שמירת שבת כהלכתה חלק ב' פרק מב סעיף סג והערה רמב).

בברכה,

הלל מאירס