עשיתי בדיקת הפסק טהרה בבוקר, האם זה נחשב לי?

  • כ' כסלו התשפ"ב

שאלה

עשיתי בדיקת הפסק בבוקר ויצא נקי ולא הספקתי לעשות לפני השקיעה, האם זה נחשב לי?

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בבדיקת הפסק טהרה לאחר ראיית דם במשך כמה ימים, בדיעבד הבדיקה של הבוקר נחשבת לך, ותוכלי להתחיל לספור שבעה נקיים ממחר.

ואם מדובר בבדיקה לאחר ראיית דם במשך יום אחד, בדיקה זו לא נחשבת, אלא אם כן מדובר בראיית כתם, שאז בדיעבד היא נחשבת לך.

מקורות: יעויין רמ"א יורה דעה (סימן קצו סעיפים א-ב) ושפתי כהן (ס"ק ב, ו) וספר טהרת הבית חלק ב' (סימן יג סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס