חגים ומועדי השנה

אם חזרה בתשובה מכפרת על העבירה, למה צריך את יום כיפור?

  • י"ט כסלו התשפ"ב

שאלה

תמיד אמרו לי שאם מתחרטים על העבירה שעשית ומקבלים סליחה ולא עושים את זה שוב אז ה' סולח, אז למה יש יום כיפור אם ה' גם ככה סולח לנו בכל יום שיהיה?

תשובה

שלום רב,

זה נכון לגבי מצוות עשה שאין עליהן עונש כרת, שאם חזר בתשובה (חרטה, וידוי וקבלה לעתיד), מתכפר לו מיד, אולם בעבירות לא תעשה, גם אם עשה תשובה כנ"ל, לא מתכפר לו מיד, אלא תשובה תולה ויום הכיפורים מכפר - ראה https://www.hidabroot.org/question/297193

בברכה,

הלל מאירס