מי שמחויב להתפלל תפילת תשלומין לשחרית, האם מותר לו לאכול לפני מנחה?

  • י"ט כסלו התשפ"ב

שאלה

מי שמחויב להתפלל תפילת תשלומין לשחרית (דהיינו שמתפלל תפילה אחת לשם מנחה ותפילה שנייה לשם
שחרית)
האם אסור לו לאכול לפני תפילות אלו כמו שאסור לאכול לפני תפילת שחרית מדין 'לא תאכלו על הדם', או
שמותר לו לאכול? (מדובר שיש לו זמן קבוע לתפילת מנחה)

תשובה

שלום רב,

דן בשאלתך הגאון הרב בצלאל שטרן זצ"ל (נפטר בתשמ"ט) בשו"ת בצל החכמה חלק ג' (סימן ד), ופסק שם, שאם עבר חצות היום ועדיין לא התפלל שחרית בין בשוגג בין במזיד, אסור לו לאכול עד שיתפלל מנחה, ואפילו התחיל פוסק. ובאופן שעליו להתפלל מנחה פעמיים, אסור לו לאכול אחר תפילת מנחה לפני שיתפלל שחרית לתשלומין. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס