איך מותר לקצוץ עץ אלון לצורך עבודות נגרות?

  • י"ט כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום לרב, אני נגר במקצועי ועובד הרבה עם עץ אלון לאחרונה שאלו אותי לגבי עבודה עם עץ אלון הרי עץ אלון עץ פרי ויש איסור לחתוך אותו ולהשחית אותו. אודה לרב על תשובתו בנושא

תשובה

שלום רב,

ראשית, באופן ששווי העץ לעבודות נגרות מרובה משווי העץ לפירות, מותר לקצוץ את העץ (ראה רמב"ם הלכות מלכים פרק ו הלכה ח, ושלחן ערוך הרב הלכות שמירת גוף ונפש סעיף טו).

זאת ועוד - עץ המניב פירות שאינם חשובים ואינם ראויים כל כך למאכל אדם, ייתכן שנחשב אילן סרק (ראה ספר עץ השדה פרק ג סעיף יג, ופרק ד סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס