שו"ת יום כיפור

גזל

  • י"ג כסלו התשפ"ב

שאלה

איך להשיב גזל? יש לי המום.
מתחב״צ (שחשבתי שבכלל אין צורך לשלם כי המדינה גונבת
מאיתנו) כך
נאמר לי מאחותי..
מהעבודה שאני עובדת בה (חנות בגדים, אני לפעמים בטלפון במקום לעבוד כמו שצריך)
ואת פדיון הכפרות לר״ה שהנחתי בצד.. אמא שלי לקחה ושמה איפושהו כנראה לא ידעה שזה לכפרות
אז מה אני עושה
ישלי המון להחזיר
ולא בכוונה תחילה
ממש לא
כמה כסף לשים? ואיפה לשלוח את זה? אם זה למישהו מסויים? במקום לאירגון צדקה?

תשובה

שלום וברכה

אין חובה להחזיר את מה שלא שילמת בתחבורה הציבורית.

במקום העבודה יש לבקש סליחה לפני כיפור או כבר עכשיו על הזמן שלא עבדת בשוגג או במזיד.

את פדיון הכפרות ראוי לתת שוב לצדקה למי שתרצי.