אם פגעתי במישהו שאני לא מכיר ואני רוצה לבקש סליחה, מה אני עושה?

  • ד' חשון התשפ"ב

שאלה

אם פגעתי במישהו שאני לא מכיר ועכשיו אני רוצה לבקש סליחה ואני לא יכול למצוא אותו מה אני עושה. תודה רבה על העזרה!!

תשובה

שבוע טוב,

העיקר הוא להתחרט בלב נשבר על הפגיעה בזולת, להתוודות על כך בפה, ולקבל על עצמך בלי נדר להיזהר מאוד שלא לפגוע בשום אדם, והן אמת שעבירות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפורים מכפר עד שיפייסנו (שלחן ערוך אורח חיים סימן תרו סעיף א), מכל מקום כאן אין לאל ידך מה לעשות, חוץ מאשר להתפלל להשי"ת שיתן בליבו של אותו אדם למחול לך בלב שלם, ובזה יצאת ידי חובה, וסר עוונך וחטאתך תכופר.

בשורות טובות,

הלל מאירס